Med nummer 9 på ryggen skulle Mario Balotelli ha ansvaret for å skyte Italia til edelt metall i årets europamesterskap. Men etter en svak innledning så det ut til at italienerne ikke ville gå hele veien i mangel på en effektiv spiss. Balotelli tok ordene til seg og slo på egenhånd «knockout» på Tyskland. I kveld er fighteren igjen tilbake, proppfull av selvtillit og klar for å gi spanjolene en nesestyver de sent vil glemme.

Man kan aldri avskrive Italia i mesterskapssammenheng. Uansett hvor dårlige de ser ut på forhånd har de alltid en evne til å nå langt, og jo mer det stormer av utenomsportslige kontroverser, jo bedre presterer italienerne. Årets mesterskap var intet unntak. Nok en kampfiksingsskandale ble rullet opp like før mesterskapet og ryktene gikk på at landslaget skulle trekkes. En lang liste med navn ble offentliggjort, og venstrebacken Domenico Criscoto ble sendt hjem fra troppen. Italias landslagssjef forklarte hjemsendelsen slik:

«Jeg tar ikke med Criscito fordi han vil være under et press som ingen mennesker vil klare å bære. Den andre grunnen er at han når som helst kan bli tilkalt av aktor før en kamp.»

Nå er italienerne nok en gang i en mesterskapsfinale, og skal de gå hele veien er de helt avhengig av at én spiller har dagen. Jeg snakker selvsagt om Mario Balotelli. Balotelli har kort oppsummert hatt en svært innholdsrik sesong i Manchester City. Røde kort, spektakulære scoringer og feiringer, var noe av det den italienske angrepsspilleren vartet opp med. Usikkerhetsmomentet før årets mesterskap lå selvsagt på om Balotelli ville holde seg kald nok i hodet og om han ville komme til å finne tonen med spissmakker Antonio Cassano. Utover i mesterskapet har begge deler utviklet seg til det positive. Balotelli har gått fra å bare gjøre ting på egenhånd til å bli en lagspiller, og kombinasjonene med Cassano har for alvor begynt å bære frukter. Mange mener at Mario Balotelli har langt igjen til å bli en toppspiss på grunn av sitt temperament og sitt ego. I kveld har hovedpersonen virkelig anledning til å stilne kritikerne. Balotelli har utvilsomt ferdigheter som kan gjøre han til en enda større fotballspiller enn det han er i dag. Zinedine Zidane klarte å roe ned temperamentet, mens Cristiano Ronaldo skjønte at skulle han bli best måtte han fungere som en del av laget. Mot Tyskland var Balotelli banens gigant. Han kjempet på en slik måte som jeg aldri har sett han har gjort tidligere. Kanskje Balotelli endelig har blitt voksen? Kvelden vil i hvertfall vise om kritikerne til en viss grad tok feil.

Endelig er kvelden her. Kvelden der tjueto mann pluss innbyttere bare kan springe og springe og ikke vise tegn til anger. Kvelden der storfavorittene møter mesterskapslaget, som alltid gjør det best når det stormer som verst. Kvelden der rødt møter blått, og der blått faktisk møter rødt. Dette er kvelden for optimistene, kvelden der alt er mulig, der alt faktisk kan bli virkelighet. Dette er kvelden der europamesterne skal bli kåret, der den ene vil gråte i den andres glede. Dette er kvelden for fotball. Dette er kvelden for lidenskap. Og i morgen tidlig er alt over. God kamp!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Haakon Herlik Kristiansen

Haakon Herlik Kristiansen

22, Drammen

... er frilans sportsjournalist i Drammens Tidende og The Gunners Post, med sansen for de noe særegne sakene.

Kategorier

Arkiv

hits