3. plass - Giorgos Samaras (Hellas)

For grekerne er det mange gode kandidater men valget ender ikke overraskende til slutt opp på Giorgos Samaras. Her er det mange elementer å ta tak i, og det første som slår meg er at Giorgos enten er inspirert av de greske uteliggerne eller av de kvinnelige modellene. At en kan sette disse industriene opp mot hverandre sier vel sitt! Vi starter med håret. En særdeles «lett» sveis som fungerer både som vifte på varme sommerdager og som skjold mot sure greske vinder. Under kamp kan frisyren by på utfordringer, men Giorgos skal i hvertfall ha pluss for at han har gredd håret litt bort fra øynene for å slippe og måtte slite med stikkende hårtuster i øyekroken. På lik linje med mannen på plassen over har også Samaras valgt å anlegge skjegg og kjører i tillegg stubbene fullt ut. Det er fortsatt uvisst hvilken funksjon stubbene har i kampsituasjon. Når ikke helt opp til nummer 2, men så er det også tøffe økonomiske tider i Hellas, så dette kan ha hatt noe å si for Celtic-proffens forberedelser til mesterskapet.

2. plass - Petr Jiracek (Tsjekkia)

I Carles Puyols skadefravær er det Tsjekkias Petr Jiracek som stikker avgårde med delprisen for mesterskapets hårligste. Wolfsburg-spilleren har virkelig latt det gro de siste årene og for å lage litt spenning for publikum varierer han mellom oppsatt hår og hengende løst. Med et så langt og tykt hår er kanskje ikke frisyre-mulighetene så mange, men tsjekkeren slipper i hvertfall å fryse på ørene om vinteren om det skulle være et problem. Mange fotballspillere opplever at draktene blir svært tunge i regnvær, for Jiracek er det håret som suger opp det meste av vannet. Gunstig i regn som sagt, men verre i tørt vær da denne sveisen tar i mot mye vind og har en svært liten aerodynamisk funksjon. Så over til ansiktet! Petr Jiracek har valgt å anlegge en smultring noe undertegnede mener er et sjakktrekk. Skjegghårene bidrar til å skape en bedre helhet hvis man kan bruke ordet «bedre» om denne frisyren. Uansett får publikum valuta for pengene når denne mannen er på banen. En verdig nummer 2!

1. plass - Mario Balotelli (Italia)

Er det et bananskall? Er det vaniljekrem? Er det et dyr? Nei, det er bare Mario Balotellis yndlingsfrisyre. I en slik «hårguide» er det umulig å komme utenom Italias nummer 9, selv om han såvidt innfrir kravene. I de fleste mesterskap dukker det opp én spesiell sveis som alle guttene i gata ønsker seg. Jeg husker spesielt den ekte Ronaldo sin sveis i VM 2002. En slags «matte» eller moseflekk helt fremst på skallen, og sannelig min hatt fløy guttene til frisøren for å bli klipt som brasilianeren. Balotellis sveis er utvilsomt i samme gate som Ronaldos VM-sveis fra 2002. En lysegul stripe som går fra toppen av panna og helt bak i nakken. Kreativiteten og ideen er enestående og fargen og barberingen tyder på godt italiensk håndverk. Balotelli har selvtillitt i bøtter og spann og griner ikke på nesen om noen kommer med negative bemerkninger på «stripa». På et italiensk landslag bestående kun av spillere med lange gelefylte sveiser mener jeg Mario har gått riktig vei. Prøv bare å se for deg Balotelli med sleik? Ikke bra! Fotball EM 2012s beste sveis!


3 kommentarer

Iselin

24.06.2012 kl.13:51

Ingen tvil om at Balotelli stikker av med førsteplassen her, nei. De andre virker som de har mer "tilfeldige" frisyrer, mens Balotelli faktisk frivillig har valg dette bananskallet på hodet. Skal ha for at han tørr derimot. En stor profil i EM!

24.06.2012 kl.20:13

Hvor er Rooney?

Haakon Herlik Kristiansen

24.06.2012 kl.20:40

Anonym: 4. plass! I og med at hans sveis er trendy, da gjerne på andre, nådde han ikke opp på pallen selv om han var en sterk utfordrer :)

Skriv en ny kommentar

Haakon Herlik Kristiansen

Haakon Herlik Kristiansen

22, Drammen

... er frilans sportsjournalist i Drammens Tidende og The Gunners Post, med sansen for de noe særegne sakene.

Kategorier

Arkiv

hits