Marco Reus er et navn mange har knyttet interesse rundt i løpet av årets sesong. Med sitt raske og kreative angrepsspill bærte han så og si alene Borussia Mönchengladbach fram til å bli et topplag i Bundesliga. Totalt 21 mål og 10 målgivende på 37 oppgjør denne sesongen bidro til at store klubber rundt om i Europa hadde Reus på blokka allerede i vinter. Manchester-klubbene i tillegg til Arsenal var noen av disse. Bayern München var også selvsagt interessert og de fleste regnet med at supertalentet ville ende opp i hos de rød-hvite fra München. Men til de flestes overraskelse ble det offentliggjort i januar at Marco Reus hadde signert en kontrakt med naboen Borussia Dortmund, en kontrakt som ville tre i kraft fra 1. juli. Det mange ikke vet er at Reus kommer fra Dortmund og spilte for rivalen som tenåring. Familien og kjæresten bor i byen, i tillegg er Borussia Dortmund som kjent seriemestere to år på rad i tillegg til å ha kanskje Europas mest spennende lag og trener. Da skjønner man raskt at en overgang til naboen ikke var så unaturlig. Marco Reus har i selv et intervju fortalt følgende:

«Når to klubber har en drakamp om en spiller er det klart at klubben som taper ikke blir glad og skyter i vei ett par giftpiler. For meg var det ikke noe problem. Når man ser hvordan Dortmunds lag har utviklet seg, og hvor unge spillerne fortsatt er, er det egentlig uinteressant å spørre seg selv om man skal gå et annet sted. Lagets utviklingspotensial er enormt. De er dobble seriemestere og har samlet erfaring i Champions League. Jeg har følelsen at trener Jürgen Klopp kan «pushe» meg, akkurat slik som han har gjort med Mario Götze og Kevin Großkreutz, og at jeg har større sjanse til å kjempe meg inn på landslaget derfra.»

Marco Reus fikk sin landslagsdebut sist høst mot Tyrkia, og fikk sin første scoring rett før Europamesterskapet i treningskampen mot Sveits på St. Jakob-Park i Basel. Reus kunne nesten vært statsborger i hvilket som helst annet europeisk land og hatt fast plass førsteelleveren. Det at han er tysk betyr at han ikke er den eneste som fortjener en plass på laget, og i øyeblikket kjemper han med spillere som Thomas Müller, Mesut Özil, Mario Götze og Lukas Podolski for å nevne noen. Likevel tror jeg at Marco Reus vil få spilleminutter i dette mesterskapet, det fortjener han utvilsom etter en fantastisk sesong for klubblaget. Kanskje kommer muligheten allerede til søndag da Tyskland møter Danmark?Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Haakon Herlik Kristiansen

Haakon Herlik Kristiansen

22, Drammen

... er frilans sportsjournalist i Drammens Tidende og The Gunners Post, med sansen for de noe særegne sakene.

Kategorier

Arkiv

hits