READING FOOTBALL CLUB ble grunnlagt i 1871. Klubbens første trøye var marineblå og hvit med horisontale striper. Fra 1891 og frem til starten av 2. verdenskrig benyttet klubben vertikale striper. Dette var for å skille seg ut fra de andre lagene i serien som brukte trøyer med horisontale striper. I 1939 ble det påbudt å ha nummer på ryggen og siden det nå ble vanskelig å se tallet bestemte klubben seg for å gå tilbake til den «original trøya» som nå hadde fått kongeblå striper i stedet for marineblå. Trøya fra 1939 har vært «standarden» for de aller fleste sesongen frem til i dag, med noen unntak. På midten av 60-tallet benyttet laget en himmelblå trøye ala Coventry City FC, og den samme fargen dominerte også trøyene på 1980-tallet.

 
SOUTHAMPTON FOOTBALL CLUB ble grunnlagt i 1885 av flere unge menn av St. Mary's kirken. Det første designet som ble laget var en enkel hvit trøye med en rød diagonal stripe. Kallenavnet «The Saints» ble til på denne tiden og klubbens første emblem var en kopi av den første trøya med ordene «Play Up Saints» trykket på. På slutten av 1880- og begynnelsen av 1890-tallet spilte klubben i rutete trøyer og fikk raskt tilnavnet «The Cherry and White Squares». Da 1900-tallet nærmet seg gikk Southampton omsider over til røde og hvite vertikale striper slik vi kjenner dem i dag. De sorte kortbuksene trede i kraft fra 1950. Før den tid hadde klubben spilt i marineblå kortbukser og tilhørende strømper.


WEST HAM UNITED FOOTBALL CLUB ble grunnlagt i 1895 som Thames Ironworks FC. Laget bestod av arbeidere som jobbet på jernverket og den første trøya laget hadde var i dyp blå. Senere samme år kjøpte de et lyseblått og hvitt draktsett av Castle Swifts FC og trøyene ble for første gang brukt i en særdeles våt kamp mot Novocastrians, november 1897. Historien forteller at sprinteren Bill Dove som var en del av Thames Ironworks' trenerapparat ble utfordret til et løp i 1899 av fire Aston Villa spillere. Dove vant men Villa spillerne kunne ikke betale han med penger og han fikk i stedet et draktsett i Aston Villas kjente klubbfarger. Likevel finnes det ingen bevis på at Thames Ironworks tok i bruk «gaven». I år 1900 fikk klubben navnet vi kjenner i dag, West Ham United, og klubben tok etter hvert i bruk fargene burgunder og blå. Fargene har vært fast følgesvenn helt frem til i dag.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Haakon Herlik Kristiansen

Haakon Herlik Kristiansen

22, Drammen

... er frilans sportsjournalist i Drammens Tidende og The Gunners Post, med sansen for de noe særegne sakene.

Kategorier

Arkiv

hits