I fjor scoret duoen Alexander Søderlund (24) og Nikola Djurdijc (26) til sammen 23 mål i serien for FK Haugesund. I år står de to bokført med til sammen 12 mål på 9 kamper. Pambolero spurte Alexander hva som gjør de to så gode.

Alexander Søderlund
om superduoen

Du har hatt et fantastisk år som fotballspiller med høydepunkter som 11 nettkjenninger i fjorårets sesong og debut med flagget på brystet. Fortell hvordan det har vært å være Alexander Søderlund den siste tiden?
   - Klart det er kjekt når ting fungerer som det har gjort i det siste. Det morsomme er at jeg synes det bare blir bedre og bedre. 11 mål forrige sesong ser jeg på som greit og i tillegg fikk jeg prøve meg under A-landslagets turnering i Asia. Det var store opplevelser. Jeg er veldig godt fornøyd med den første sesongen i FKH-trøya.
Før du fikk kontrakt med Haugesund var du et relativt ubeskrevet blad i Vard Haugesund. Jeg antar at du gjorde dine saker bra i Vard siden du endte opp hos storebroren i byen?

   - Jeg scorte faktisk ikke så mange mål i Vard-trøya. Tror det var rundt 5 mål på 12 kamper. Likevel inviterte FKH meg over på prøvespill for å se hvordan jeg lå an, selv om jeg tror ledelsen gjorde det bare for å være snille med meg. Prøvespillet gikk så bra at de konkluderte med at de ønsket meg i klubben. I ettertid har de fortalt meg at de ikke hadde særlig tro på at jeg kom til å få kontrakt.
I fjor og i starten av årets sesong har du og Nikola Djurdijc virkelig stått fram som Haugesunds og ikke minst Tippeligaens superspisspar. Hva er det som gjør samspillet dere i mellom så unikt?
   - For det første så er Nikola veldig lett å spille med. Han jobber hardt og er flink til å sette opp andre i scoringsposisjoner. Vi har også et bra forhold utenom fotballen. Vi treffes ofte for å se kamper på TV eller så finner vi på helt andre ting. Det at vi også er kompiser på fritida tror jeg har bidratt til at vi har ekstra god kommunikasjon på banen. Jeg føler at vi utfyller hverandre på en god måte.
Hva slags spillertype er egentlig du og hvilke egenskaper besitter Nikola Djurdijc?

   - Jeg føler at jeg er ok på det meste, en slags allround spiss. Bra i dueller, løper mye, bra som oppspillspunkt og i tillegg kan jeg gå i bakrom. Det finnes selvfølgelig ting jeg er mindre bra på men de vil jeg ikke avsløre her.  Nikola er en litt annen spillertype. Han er utrolig god med ball, flink til å gjøre andre gode, jobber steinhardt, har god innstilling og er tøff i hodet. Nikola Djurdijc er en spiller det ikke finnes mange av verken i Tippeligaen eller i Norge.
Jeg føler jeg ser mange likhetstrekk med Stabæks tidligere superduo Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson. Er det en sammenlikning du kan kjenne deg igjen i?

   - Først og fremst må jeg si at de to innehadde ekstreme ferdigheter, spesielt Nannskog hvordan han alltid klarte å time løpene og iskaldt sette ballen i lengste hjørnet gang etter gang. Og at som lag så spiller Haugesund på en helt annen måte enn det Stabæk gjorde den gang. Likevel så gjør jeg og Nikola mye av det samme. Vi jobber godt sammen og ser ofte etter muligheter for å spille hverandre fri. Vi har enda en del å gå på, så jeg tror det bare vil bli bedre og bedre fremover.
Er Djurdijc den spissmakkeren du har fungert best sammen med til nå?

   - Han er helt klart den jeg har fungert best med ja. Det skal også sies at jeg hadde et meget bra samarbeid med mitt søskenbarn Are på guttelaget til Stegaberg. Are er faktisk en av de mest talentfulle spissene som har vært på Haugalandet, så det hadde vært utrolig kjekt å få spille med han igjen. Are, Nikola og meg i trespann på topp for FKH er selvsagt den store drømmen, så får vi se hva fremtiden bringer.
Du står med 5 mål etter 9 seriekamper i 2012. Hva er ditt mål for resten av sesongen?

   - Målene jeg har satt meg før sesongen er å bli bedre enn i 2011-sesongen, holde meg skadefri og spille alle kampene. Mange setter seg et mål i forhold til antall scoringer de skal klare, det har ikke jeg gjort i år. Det viktigste er at laget vinner men jeg håper jo selvsagt at jeg kan bidra til at vi tar flest mulig tre-poengere både hjemme- og på bortebane. Når det gjelder landslaget så håper jeg at en ny sjanse vil dukke opp. Jeg mener i hvertfall at jeg har en del andre ferdigheter som dagens landslag ikke innehar. En dag skal jeg i hvertfall bli god nok.
                                                                                                                                                                                                                                                         HAAKON HERLIK KRISTIANSEN


Én kommentar

er ikke så inni fotball..

Skriv en ny kommentar

Haakon Herlik Kristiansen

Haakon Herlik Kristiansen

22, Drammen

... er frilans sportsjournalist i Drammens Tidende og The Gunners Post, med sansen for de noe særegne sakene.

Kategorier

Arkiv

hits